۱۳۹۲ خرداد ۱۰, جمعه

بهترین روش برای طول عمر



رژيم نوح‌آسا
(قسمت اول)
اين رژيم غذايي حاوي توصيه‌هاي تغذيه‌ايست كه در آستانة قرن بيست و يك (و اواخر قرن بيستم) توسط دانشمندان آمريكايي و اروپايي به اطلاع جامعه بشري رسيده است. از آنجا كه بيش از 90% توصيه‌هاي تغذيه‌اي دانشمندان و متخصصان تغذيه، هزاران سال پيش در فرمايشات خداوند به نوح(ع) آمده است، اسم آن را رژيم غذايي نوح‌آسا گذاشتم.(1) به‌نظرم مهم‌ترين كاري كه متخصصان تغذيه طي چند قرن گذشته انجام داده‌اند،‌ اثبات و تأييد آموزه‌هاي الهي و كهني است كه دربارة تغذيه وجود دارد.(2) به‌همين دليل مي‌توان گفت كه رژيم نوح‌آسا حاوي آخرين يافته‌ها و كشفيات دانشمندان در زمينة تغذية كاربردي است. سعي كرده‌ام تا همة نتايج تحقيقاتي معتبر و آزمون شده را در ارتباط با رژيم نوح‌آسا جمع آوري كنم و به‌عنوان مستندات آن بياورم. البته در اين نوشته، فقط فهرست قسمت اول رژيم نوح‌آسا بيان مي‌شود و بعداًً دربارة اثرات و نتايج هر يك از توصيه‌ها، مفصلاً شرح مي‌دهم. بايد گفت که دربارة هر يك از بندهاي اين رژيم كتاب‌هاي متعددي نوشته شده است و شايد دربارة كل توصيه‌هاي به‌كار رفته در آن بيشتر از 170 كتاب به رشتة تحرير درآمده باشد بنابراين شرح اين رژيم غذايي خلاصة حداقل 170 كتاب است.

§  علف گندم بخوريد. علف گندم داراي حداقل 18 نتيجه و بيش از 14 عنصر حياتي است. علف گندم مي‌تواند غدد و هورمون‌هاي خستة شما را دوباره وادار به رويش نمايد.
§  زياد آب بخوريد تا سم‌هاي بدنتان شسته و خارج شود. جريان خونتان روان‌تر شود و 9 پيامد ديگر.
§  روغن جگر ماهي و روغن‌هايي كه داراي امگا 3 (و ديگر امگاها) مي‌باشند بخوريد. روغن‌هاي امگا داراي 6 خاصيت مهم‌اند.
§  روغن زيتون و روغن‌هاي آنتي‌اکسيدان‌دار و گياهي را هر چه بيشتر جايگزين روغن‌هاي جامد يا روغن‌هاي مايع معمولي كنيد. روغن زيتون علاوه بر تأثير ضدپيري خود بر ضد بيماري‌هاي قلبي و عروقي هم عمل مي‌کند و گفته مي‌شود که هنوز بيش از 90% از خاصيت‌هاي آن شناخته نشده است.




§     هر روز حداقل يك ليوان ماست بخوريد. ماست روده‌ها را که محل تجمع هزاران ميکروب ناشي از مدفوع است را پاک مي‌کند و هشت تأثير مهم ديگر هم دارد.
§    
هفته‌اي حداقل چهار مرتبه سير و كلي پياز بخوريد و شاهد 22 اثر فوق‌العادة آن باشيد. افزايش قدرت ايمني و دفاعي بدن در برابر بيماري‌ها و ميکروب‌ها از اولين نتايج خوردن سير و پياز است.








§  هر روز يا يك روز در ميان از انواع فندق‌ها (نظير گردو، بادام، فندق، بادام هندي و بادام زميني)
استفاده كنيد. اين‌ها داراي 15 اثر مهم و حياتي‌اند.












§  روزي چند وعده ميوه و سبزي بخوريد. اين‌كار آن‌قدر خاصيت دارد كه بايد تعداد خواص آن را محاسبه كرد و ممكن است سر از 100 به بالا دربياورد. به‌عنوان يکي از نتايج شاخص خوردن مداوم سبزي و ميوه مي‌توان گفت که اين‌کار يکي از اصول اساسي سالم زيستي و تجديد نيروي حياتي است.









§  از جوانه‌هاي گياهان استفاده كنيد مخصوصاً‌ جوانة گندم و جوانة يونجه. جوانه‌ها داراي حداقل
بيست و هفت تأثير قابل توجه هستند و مي‌توانند معدودي از امکانات غيرفعال جسمي را فعال کنند.




















§  شكر و شيريني‌جات مصنوعي را آن‌قدر كاهش دهيد كه به صفر برسد و در عوض و در صورت نياز، از شيريني‌هاي فوق‌العاده و پر اثر مانند عسل، خرما و كشمش استفاده كنيد. شيريني مصنوعي سم است و شيريني طبيعي داروست.
§  هر چه كمتر از غذاهاي شيميايي، فرآوري شده و مصنوعي استفاده كنيد و غذاهاي خود را از نوع غذاهاي طبيعي انتخاب كنيد. اين يكي از رازهاي زنده شدن دوبارة جسم و زندگي واقعي جسم است.

§  آنتي‌اكسيدان‌ها را كه عوامل جواني و ضد پيري هستند، به فراواني استفاده كنيد.
ميوه‌ها و سبزيجات منبع اصلي آنتي‌اكسيدان‌ها هستند.















§  گوشت‌هاي سفيد (مثل مرغ و ماهي) را تا حد زيادي جايگزين گوشت‌هاي قرمز كنيد. گوشت‌هاي قرمز علاوه بر دارا بودن ميزان بالاي انگل، يکي از عوامل انسداد عروق محسوب مي‌شوند.











§  غلات و حبوبات را به يكي از عناصر ضروري غذاهاي خود تبديل كنيد. غلات يکي از عوامل مهم طول عمر محسوب مي‌شوند.
§  سبوس‌ها و مخصوصاً سبوس گندم و نان كامل را فراموش نكنيد. سبوس‌ها از علل ايجاد حرکات موجي و طبيعي روده‌ها هستند. بدون وجود آنها بروز يبوست که منشاء بسياري از بيماري‌هاست، حتمي است.
§  تا جائي‌كه به‌سلامتي شما ضربه نخورد از داروهاي شيميايي استفاده نكنيد. علت بعضي از بيماري‌ها و بسياري از مرگ‌ها، درمان‌هاي غيرصحيح با داروهاي شيميايي است.
§  مصرف خود را از محصولات دريايي (نظير ماهي، ميگو و جلبك‌ها) افزايش دهيد.
اين محصولات عموماً داراي املاح حياتي و مهمي هستند که در درياها وجود دارد. تاکنون بيش از90 مورد از اين املاح سودمند شمارش‌شده و در آب دريا به تشخيص رسيده.



§  مراقب باشيد كه غذاهايي را كه با هم مي‌خوريد با يكديگر سازگاري و هماهنگي داشته باشند. غذاهاي ناسازگار بخش زيادي از انرژي شما را از طريق هضم مشكل از دست مي‌دهند و توليد سم مي‌كنند. ترکيب غذايي مناسب 6 خاصيت مهم ديگر هم دارد.
§  تا مي‌توانيد نمك و غذاهاي شور نخوريد. در تغذيه ضرب‌المثلي هست كه مي‌گويد نمك داراي 30 خاصيت كشنده است.
§  هر روز از نور آفتاب تغذيه كنيد. تغذيه روزانه از نور مستقيم آفتاب (براي تمام بدن) نبايد كمتر از هشت دقيقه(3) باشد. تأمين ويتامين طبيعي«دي» تنها يكي از آثار حمام آفتاب است. نور آفتاب داراي 6 نتيجة مشخص براي انسان است.
§  كم بخوريد و كم‌كم بخوريد. به‌عبارتي در يك وعده زياد نخوريد بلكه به مقدار نه چندان زياد بخوريد و به‌جاي يكجا خوردن، كم‌كم و به‌دفعات بخوريد. اين‌كار مي‌تواند ميزان آنزيم‌هاي مفيد را در بدن‌تان تا ده برابر افزايش دهد و چهار خاصيت درخشان ديگر.
§  حالا يك بار به كلامي كه خداوند درباره تغذيه به نوح(ع) مي‌فرمايد توجه كنيد و مشاهده نماييد كه آخرين توصية تغذيه‌اي قرن ما، در آن نهفته است:
§  «بارور و زياد شويد و زمين را پر سازيد. همه حيوانات و خزندگان زمين، پرندگان هوا و ماهيان دريا از شما خواهند ترسيد، زيرا همة آنها را زير سلطه شما قرار داده‌ام و شما مي‌توانيد علاوه بر غلات و سبزيجات، از گوشت آنها نيز براي خوراك استفاده كنيد».
تحقيق و تاليف: پِريا (شباب حسامي)

پي‌نوشت:
1ـ دليل ديگر نام گذاري اين رژيم با عنوان «نوح‌آسا» اين است كه همه توصيه‌هاي آن در راستاي افزايش طول عمر و سلامتي قرار دارند.
2ـ اين مطالب دربارة بعضي از رشته‌هاي علمي ديگر مانند روانشناسي و اخلاق هم صادق است.
3ـ تقريباً معادل زماني كه نور به زمين مي‌رسد!



۱۳۹۲ خرداد ۷, سه‌شنبه

روش هایی برای عبور از فیلترینگ


معرفی سه روش برای عبور از سانسور اینترنت(فیلترینگ)
تواناتک: امروز سه برنامه‌ی بسیار مفید در جهت عبور از سانسور را به شما معرفی می‌کنیم. نصب این سه برنامه بسیار ساده هست اما در صورتی که برای نصب مشکلی داشتید می‌توانید از طریق فیس بوک و یا Forums تواناتک سوال خود را مطرح کنید.
​۱) Spotflux: ترافیک اینترنت شما به وسیله‌س ابرهای اطلاعات  فشرده و رمز می‌کند. از ویژگی‌های خوب این برنامه هم خوانی داشتن با سیستم عامل‌های مک٬‌ ویندوز٬‌ iOS هست. توصه دهنده‌گان این سیستم اعلام کرده‌اند که به زودی نسخه‌ی اندروید آن را نیز عرضه خواهند کرد. برای دانلود اینجا را کلیک کنید.
۲) Expat Shield: برای شما یک IP در کشور انگلیس در نظر می‌گیرد و به شما امکا این را می‌دهد که به طور رایگان به شکل ناشناس به وبگردی مشغول شوید. همچنین شما را از تونل SSL عبور می‌دهد. برای دانلود اینجا را کلیک کنید.
۳) SumRando: با استفاده از این برنامه تمام ترافیک مورد استفاده شما Encrypt خواهد شد و با تغییر IP اجاره عبور از دیوار بلند سانسور اینترنت را به شما می‌هد. برای دانلود اینجا را کلیک کنید.

۱۳۹۲ خرداد ۴, شنبه

داروشناسی طبیعی و تاثیرات آن

داروشناسي طبيعي (قسمت دوم)

در اواخر دوران بربريت مدرن بود كه بيماري بري بري براي اولين بار توسط «فونك» ضربه فني شد. فونك با اعتقاد به اصل «از آب كره بگير» توانست از پوسته برنج ماده ايي كريستالي را بدست بياورد كه بيماري بري بري را «برو بيرون» مي كند يعني از بدن بيرون مي كند. او نام اين ماده عجيب را «آمين حياتي» گذاشت و بنابراين كلمه ويتامين از كلمه «آمين حياتي» گرفته شد. ويتامين ها عناصري هستند كه بدن براي انجام فعاليت هاي حياتي خود به آن احتياج دارد اما قادر به ساختن آن ها نيست و بنابراين بايد آن ها را از طريق تغذيه بدست بياورد. مصرف ويتامين ها آنقدر ضرورت دارد كه يكي از ويتامين شناسان بزرگ مي گويد: «اگر انسان ويتامين ها را مصرف نكند بيمار مي شود اما اگر ديگر عناصر مورد نياز خود را مصرف نكند فقط دچار ناراحتي مي شود» البته همين تأكيد بر ضرورت مصرف ويتامين ها، تصورات اشتباهي را هم درباره آن ها به وجود آورده است. مثلاً عموم مردم فكر مي كنند همه ويتامين ها براي همه بيماري ها و نارسايي ها تأثير مثبت دارند. اتفاقاً‌در اين مقاله، توصيه من اين است كه فكر نكنيد همه ويتامين ها براي همه بيماري ها و نارسايي ها مناسب اند. فكر كنيد كه براي هر نوع نارسايي و بيماري ويتامين هماهنگ با خودش كاربرد دارد. و حتي فكر كنيد بعضي از ويتامين هاي ناهماهنگ مي توانند بعضي از اختلالات را تشديد نمايند...

ادامه حكايت كشف ويتامين ها و شكل گيري ويتامين درماني:

لينوس پالينگ، كه دو بار برنده جايزه نوبل شده بود، در سال 1968 از روشي به نام «پزشكي اورتو ملكولر» سخن گفت. «اورتو» به معني ايده آل و بهترين است. قدم اول او كه انعكاسي جهاني يافت، تاكيد او در مصرف مقدار زياد ويتامين c براي جلوگيري از سرماخوردگي بود. اين، تنها قدم اول بود. در قدم هاي بعدي، درمانگران اين روش، به درمان ديگر بيماري ها بوسيله ويتامين هاي مختلف پرداختند. از بيماري هاي جسمي گرفته تا اعتيادهاي مختلف و حتي بيماري هاي رواني و عصبي. اورتوملكولرها  براي شيوه درماني خود به چند دليل استناد مي كردند.
يك. روده بسياري از انسانها، به دليل زندگي متمدن، در شرايطي قرار گرفته است كه قادر به جذب ويتامين ها نيست بنابراين بايد ويتامين ها را به صورت مصنوعي به خورد بدن داد.
دو. مغز انسان براي عملكرد مطلوب خود به انواع ويتامين ها نياز دارد و بسياري از بيماري هاي رواني و ذهني، به دنبال كمبود برخي از ويتامين ها بوجود مي آيند.
سه. با تغيير ميزان تراكم عناصر موجود در بدن انسان مي توان به بيماران كمك كرد.
لازم به ذكر است كه در روش مگاويتامين، بر تجويز بعضي از ويتامين ها مانند ويتامين C  و   B3و در مواردي ويتامين  E و  B و  A تاكيد بيشتري مي شود.
در اين مقاله كوتاه، سعي دارم تا شما را با كليات،‌ و نكات كاربردي تر و مهم تر «ويتامين درماني» آشنا كنم. در ويتامين درماني براي هر بيماري و اختلالي تجويزي ويتاميني وجود دارد اما در اينجا قصد من اين نيست كه به همه بيماري ها و اختلالات اشاره كنم بنابراين بعضي از شايع ترين اختلالات را ذكر مي كنم.
و حالا چند نسخة درماني فوق العاده:
آدم طاس بايد شش بار بوق بزند و يك بار آي بكشد.
دردهاي عصبي را با ويتامين «پ» فارسي (و نه انگليسي) مي شود تخفيف داد.
داروي فشار خون پايين «اسب» است.
بوي بد دهان را با «جيپس» مي توان رفع كرد.
اگر كسي خستگي اعصاب داشته باشد بايد خود را با كلمه «بد» كه توسط يك الكن تلفظ مي شود درمان كند. نسخة او «بببد» است. و كسي كه مي خواهد دوپينگ كند كافي است با همين روش كلمة بس را بگويد يعني بگويد «بببس»
كساني كه لاغرند و مي خواهند وزن شان اضافه شود داروي شان در الفباي انگليسي است .
آدم چاق را بايد لام سيبيلش را كند.
كسيكه ريزش مو دارد بايد با سه سوت بگويد «ب» اما بع نگويد چون در شأن گوسفند هاست.
درمان «زكام» در «داس» است.
بي اشتهايي را با «سبد» مي شود حل كرد و اشكال در رشد كردن را با «سِبد»
درمان قاعدگي دردناك به كمك «باده» صورت مي گيرد.
يبوست را با «كاسب» مي شود از بين برد.
اگر دندان هايتان فقر ويتامين دارد راه حل در «عدس» است اما نه عدس خوردني.
براي درمان آنژين بايد اسب را مثل دو ساله ها تلفظ كرد و گفت «ابس» (نه اشب) بقيه را هم ديگر خودتان حدس بزنيد.
رمز گشايي
اصطلاحاتي كه در بالا ذكر شد، همه واقعي بودند. اين اصطلاحات، تركيب ويتاميني درمان كننده را در مورد بيماري مربوطه نشان مي دهند. بنابراين:
ويتامين درماني طاسي مي شود: ويتامين هاي  B1+B2+B3+B6+B+I (يعني 6 بار بوق بزند يك بار آي بكشد)
دردهاي عصبي: B12+B6+B1 (وقتي سه تا ويتامين ب را با هم جمع كني يك ويتامين پ فارسي به دست مي آيد يعني: ب+ب+ب = پ)
فشار خون پايين: اسب (يعني A.C.B1)
بوي بد دهان: جيپسG.I.P.C))
خستگي اعصاب B1. B3. B6. D(بببد)
لاغري: اي بي سي دي ايي اف ... (يعني      A. B. C. D. E. Fمنتهي    Bآن شامل B1+2+3+6+1  است با اين توضيح كه B11 ، يعني كارنيتين از آن اشتها آورهاست).
چاقي مفرط:  E.B1. I   (و اختصاصاً براي اضافه چربي:  J)
ريزش مو: B2. B5. B8 (ببب)
زكام: داس D+A+S
بي اشتهايي: سبد يعني C. A. B 1+2+8+11. D (مخصوصاً اگر اين سبد خوردني پر از ويتامين   B11باشد چون   B11معروف به ويتامين اشتهاست(.
قاعدگي دردناك: باده (B1+3+6  A. D+E)
يبوست: كاسب (يعني  B1 =2=3=5=6 K A C)
فقط ويتامين دندان ؛: عدس (A.D.C)
آنژين: ابس شامل A+B1+C
دردهاي عصبي:   B1. B6. B12  (يعني ويتامين پ فارسي چون ب+ب+ب مي شود پ)
اشكال رشد (سِِِبد، همان سبد منتهي با لهجه … آره  يعني    A+D+B(كمپلكس). C .E
طاسي: اگر آدم طاس شود بايد 6 بار بوق بزند و يه بار «آي” بكشد يعني:I+B1+B2+B3+B6+B8
و اما ...... اين بار رمزها را  مي گويم؛ اصطلاحات را خودتان پيدا كنيد!
پيري: B3  و ٍٍE
فشار خون بالا: B2. B3. C2. E. I. J. P. B1   (كمي شبيه لاغري شد)
خشكي و سختي پوست: A. B1. B2. C. C2. P   و كلاً براي بيماري هاي پوستي B3  (البته B3 ضد اسهال هم هست)
تب: A. C
دوپينگ:  C. B. B6.B3 , و ؟؟؟
ضد تهوع:   B6(الته اگر تهوع شما ناشي از خوشي مسافرت هوايي يعني در هواپيما باشد   B1موثر است.)
ضعف تغذيه:  Bكمپلكس
كاهش حافظه:  B1+B3
ورم پلك: B8. B2. C. A
سنگ كليوي: E. B13. B6
نفخ:   B13(چون بي اش 13 است فكر نكنيد كه نحس است بلكه نحسي معده را از بين مي برد)
كار فكري زياد: Bكمپلكس و C
ويتامين هاي متخاصم و ويتامينهاي متحد
اگر بدون توجه به اختلالات احتمالي و بدون داشتن بيماري خاص مي خواستيد ويتامين خواري كنيد بايد به شما عرض كنم كه بعضي از ويتامين ها دوستان نابابي براي همديگر هستند و اگر آن ها را با هم وارد بدن تان كنيد بايد منتظر باشيد كه كمي هم بي ادبي و بي تعادلي از خود نشان دهند …
از طرفي بعضي از ويتامين ها هم خيلي با همديگر سازگار و صميمي هستند. مثلاً تركيب ويتامين هاي C+B3+P يك گروه دوستي است كه براي همه بزرگسالان توصيه مي شود. حالا اگر در اين تركيب ويتامين J را جايگزين B3 كنيد كارايي اين گروه دوستي تغيير مي كند و توانايي اصلي آن ها سم زدايي از كبد خواهد شد. گروه هاي سازگار و ناساز گار مختلفي بين ويتامين ها و مواد معدني و كلاً ريز عنصر ها وجود دارد البته گروه هاي دوستي فقط در ميان ويتامين ها با هم نيست بلكه چنين هم خواني هايي ميان بعضي از ويتامين ها با بعضي از اسيدهاي آمينه يا مواد معدني هم وجود دارد. بعنوان مثال به گروه هاي دوستي زير توجه كنيد:
ويتامين  Aاثر بخشي بيشتري با كلسيم، فسفر، منيزيم و سيلينيوم دارد.
ويتامين B با كوبالت، مس، آهن، منگنز و پتاسيم رفيق تر است.
ويتامينC علاقه بيشتري به كلسيم، مس، منيزيم، سلنيوم و سديم دارد وقتي با آن ها است كارهاي بيشتري از او بر مي آيد.
ويتامين E كلسيم، آهن، منگنز، فسفر، پتاسيم، سلينيوم، سديم و روي را به عنوان هم گروه هايش ترجيح مي دهد و با آن ها بهتر مي تواند كار كند.
ويتامين طبيعي به از ويتامين مصنوعي
ويتامين ها به مقدار اندك در ميوه ها و سبزي ها و ديگر غذاهاي طبيعي وجود دارند. اما همين مقدار اندك، بسيار با اهميت تر و تأثير گذار تر از ويتامين هايي است كه به صورت مصنوعي تهيه مي شوند. ويتامين هاي مصنوعي تأثير گذارند اما ممكن است پيامدهاي منفي (هر چند ضعيف) را نيز به دنبال داشته باشند. بنابراين فقط وقتي از ويتامين مصنوعي استفاده كنيد كه ويتامين طبيعي در دسترس نيست.
نكته: اگر مجبور شديد كه از ويتامين مصنوعي استفاده كنيد بد نيست كه در جعبه آن ها چند دانه برنج بگذاريد چون برنج با جذب رطوبت، مانع از مرطوب و تخريب شدن قرص هاي ويتامين مي شود.
اگرچه هر گردي گردو نيست ولي هر ويتي ويتامين است
فكر مي كنيد چند نوع ويتامين وجود دارد ؟ بيشتر مردم جوابشان به اين سوال، ويتامين هاي  B. A(از B1 تا B6وB12)  .D. C. B  و   Eاست. ولي جواب درست به اين سوال كه چند نوع ويتامين وجود دارد اين است:
خدا مي داند چند نوع ويتامين وجود دارد اما تا زمان ما اين ويتامين ها كشف شده:
چندتايي كه بالا گفتم بعلاوه PP .O. N. M. L. K. J. I. H. G. F (با پَپه  اشتباه نگيريد) PH، U.T
از طرفي وقتي مي شنويم ويتامين  B1تا  B12فكر نكنيم كه از   B1تا  B12ويتامين  داريم در واقع ويتامين هاي B معروف تر عبارتند از: B1 تاB12. B8. B10  B6  .
بنابراين عملاً ويتامين   B9 و B8 و B7نداريم. اما تعدادي ديگر از ويتامين هاي   Bداريم كه به دليل ناتواني در امر تبليغات و نتيجتاً مشهور نشدن، معرف حضورما نيستند مانند:
BX. BT. BC. B17. B15. B13

ويتامين ها را دور نريزيد:

اگر مي خواهيد ويتامين هاي خود را از ميوه ها و سبزيجات و غذاهاي معمولي تهيه كنيد (كه بهتر است همين كار را بكنيد مگر اينكه غذاهاي طبيعي در دسترس نباشد) چند گفته را ناگفته نگذاريم:
سبزيجات را بعد از شستن، مدت زيادي در آب نگه نداريد تا ويتامين آن ها «زيادي كم» نشود.
سالاد را همان موقعي كه مي خواهيد بخوريد درست كنيد مخصوصاً‌ گوجه فرنگي را.
سبزي ها را با يك چاقوي تيز و در عين تميز كاري، برش بزنيد چون ويتامين هاي   AوC خود را در نتيجه ناشي بازي هنگام خرد كردن، از دست مي دهند.
اگر نتوانستيد ميوه و سبزي را تازه تازه مصرف كنيد، توجه داشته باشيد كه سبزيجات و ميوه جاتي كه فوراً منجمد شده اند عناصر حياتي شان بيشتر از آن هايي است كه چند روز در يخچال بوده اند.
سبزيجات منجمد شده را همان طور  در حالت منجمد بپزيد و سعي نكنيد اول يخ آن را ذوب كنيد.
غذاهاي تازه از منجمد شده كاملاً بهتر اند اما غذاهاي منجمد هم كاملاً از كنسرو شده بهتر اند.
هر چه زمان پختن و آب غذاهاي حاوي سبزي، كمتر باشد، تاثيرگذاري ويتاميني آنها، مؤثر تر است.
شيرهايي كه در بطري هاي بي رنگ هستند در مقابل نور آفتاب ويتامين هاي  A.D و  B2خود را از دست مي دهند. نان ها هم در برابر نور مواد تغذيه ايي خود را مي بازند.
موادي كه هنگام تهيه، برشته يا قهوه ايي رنگ مي شوند ويتامين  كمتري دارند. همچنين اگر به ويتامينC و B1بيشتري احتياج داريد، در غذاي خود جوش شيرين نريزيد.
وقتي غذا را در ظروف مسي مي پزيد ويتامين هاي E، Cو اسيد فوليك آن ها از بين مي رود. در عوض ظروف آهني مي توانند آهن غذاي شما را بيشتر كنند (شوخي نمي كنم) ولي ويتامين   Cرا  از بين مي برند .

تاليف :پريا ( شباب حسامی)