دکتر حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران با
اعلام اینکه "وجود روغن پالم (روغن نخل) در شیر به اثبات رسیده و بخش قابل توجهی
از چربی موجود در فراوردههای لبنی به خاطر روغن پالم است نه چربی طبیعی شیر"
توجه رسانه ها و عموم را به یکی از موضوعات مهم سلامت و محیط زیست جلب کرده است.دکتر قاضی زاده گفت: "باید این تخلف در صنایع لبنی به صورت تدریجی
اصلاح شود چرا که نمیتوان صنایع لبنیات را به یکباره تعطیل کرد."دکتر رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت هم به
"افزایش میزان روغن پالم"در فرآورده های لبنی پرچرب اشاره کرد و گفت با تمام
کسانی که در این "تقلب" نقش داشتهاند، برخورد خواهد شد.به دنبال آن دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
هم توضیح داد که "روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل
۵۰ درصد است."روغن پالم نیمی از واردات روغن گیاهی ایران
را در سال ۹۲ (بیش از ۵۰۰ هزار تن) تشکیل داده است.چنین روغن هایی می توانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد
و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند."در مصرف لبنیات هم باید از شیر با چربی
کمتر از ۲.۵ درصد استفاده شود، و حتی در صورت عدم استفاده
از روغن پالم در شیر پرچرب، به دلیل مضرات چربی های حیوانی بهتر است که شیر و لبنیات
پرچرب از سبد غذایی حذف شود."دکتر عبداللهی گفت که به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر (کنجد، ذرت،
سویا و آفتابگردان) واردات روغن پالم در دو سال اخیر افزایش یافته است.پیش از این هم استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی مطرح شده بود. به عنوان
مثال دی ماه سال گذشته دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران
گفته بود که در صنایع لبنی چربی شیر را می گیرند و به جای آن روغن پالم اضافه میکنند
و به عنوان شیر و ماست پرچرب به فروش میرسانند.به گفته حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع لبنی
"استفاده از روغن نباتی در تولید محصولات لبنی از سال های قبل انجام شده و مشکلی
هم نداشته است."با مطرح شدن موضوع مسئولان مختلف اظهار نظرهای مختلفی کردند تا روشن شود
که حد و حدود قانونی قضیه دقیقا روشن نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر